Skip Navigation
 

Baby Tiger shoes

Baby Tiger Shoes zijn handgemaakte baby schoentjes uit China.

Van oudsher worden deze schoentjes gedragen door babies en kleine kinderen in China. Naast het feit dat ze er ontzettend mooi uitzien, zit er achter deze schoentjes ook een verhaal.

In China wordt de tijger gezien als de koning van alle dieren. De afbeelding van de tijger wordt gebruikt om het kwade af te schrikken en om de kracht en moed van de tijger aan de drager van de schoentjes te geven. De schoentjes zijn in China een traditioneel symbool van geluk voor de kleintjes, omdat ze zo sterk en veilig de wereld in kunnen stappen.

Daarnaast dienen de ogen van de tijger op de schoentjes als extra ogen tijdens de eerste wankele stapjes van een baby.

 

De schoentjes zijn gemaakt van verschillende kleuren katoen en zijn dmv. een bandje om de enkel te bevestigen zodat ze niet zo makkelijk uit te schoppen zijn.

 

Er zijn verschillende maten, ik heb de afmeting van de binnenzool van elk schoentje opgemeten. Let wel op: de maat per baby/per leeftijd kan erg verschillen, meet daarom het voetje. Aangezien de schoentjes handwerk zijn, verschillen de schoentjes erg in maat. Dit is ook de reden waarom er bij de diverse maten overlappingen zijn.

 

Je kunt ongeveer uitgaan van de volgende maatvoering:

- binnenzool 11,3 cm = 6-9 maanden

- binnenzool 11,8 cm = 6-12 maanden

- binnenzool 12 cm = 9-12 maanden

- binnenzool 12,3 cm = 12-15 maanden